Публикувано в Ревюта, любовни романи

„Момичето от календара: юли, август, септември“ от Одри Карлан [ревю]

След като прочетох книгата февруари и не написах ревю за нея, си мислех, че никога няма да го направя. А два месеца по-късно се замислям дали да не прочета и четвъртата книга…

36622255.jpgСлед като останах със смесени чувства от прочита на „Момичето от календара: януари, февруари и март“ и „Момичето от календара: април, май и юни“, реших, че все пак мога да дам шанс на поредицата и да я дочета.

В третата книга от поредицата Одри Карлан ни представя финалната права, която трябва да пробяга Миа, за да спаси живота на баща си. Остават още шест месеца, още шест клиенти, с които високоплатената компаньонка да прекара времето си. Обаче нещата не изглеждат толкова прости – бившият, пребил баща ѝ, започва да ѝ диша все по-често във врата.

Изгарящия юли прекарваме заедно с Миа в студиото на един от най-известните певци в Щатите. Родена под щастлива звезда, разхождаща се със заешка лапичка или просто любимка на съдбата младата компаньонка направо ме срази с късмета си, когато бе избрана да участва във видеото на един от най-сексапилните изпълнители в световен мащаб. (Енрике, това ти ли си?!) Антон Сантяго е секси, самоуверен и добре знае стойността си. Затова и наема най-добре изглеждащата, а и нашумяла покрай известните личности, с които се появява по списанията, жена за своя клип. Само че Миа е като слон в стъкларски магазин и не може да направи дори най-елементарно движение, което да отговаря на стандартите на Антон или на хореографката. Между стотиците часове упражнения Мия започва ежемесечната си мисия, започната в миналата книга – да помага. Освен очевидната липса на ритъм в тялото си жената трябва да се справи и с напрежението между Антон и личната му асистентка. С помощта на звездите и упорития труд новото видео на музиканта се получава повече от перфектно и Миа отново е звезда.

Животът винаги поема в посока, различна от нашите представи. Преди да приеме 31686425работата като платен ескорт Миа никога не си е представяла, че ще се влюби толкова силно. Осем месеца по-късно тя се мести при любовта на живота си. Е, премества си багажа. След това заминава при клиент номер осем.

Осмият мъж, при когото заминава Миа, се оказва (о, каква изненада!) силен, секси и… женен. С дете. Да, правилно прочетохте. Целта, с която Максуел Кънингам наема Миа, е повече от съмнителна. Онова, което нашата приятелка трябва да направи, е да се представи за сестрата на Максуел. Съвсем случайно изненадващо появилата се на документи сестра има съвсем същите инициали и рождена дата като главната героиня. Без съгласието на сестрата-призрак наследството, получено от бащата на Максуел, е замразено.

Честно, дори аз не се усетих в началото. Миа помага на драго сърце на Макс, докато гради прекрасно приятелство с него и семейството му. След това идва разкритието на една тайна, която ще преобърне животите на Макс и Миа… защото те не се срещат за първи път. Онова, което се случва и за което толкова много ми се иска да ви разкажа, но не искам да ви развалям удоволствието от четенето, е толкова голямо, че може да сложи край на кариерата на Миа като платен ескорт…

29601276Всъщност нещо друго слага край. Бащата на Миа се влошава бързо и е на крачка от смъртта. Лас Вегас. Болницата. Сестра ѝ, която не спира да плаче… На фона на цялата тази гняс се появява и бившият на Миа, който настоява да му бъде платено – не само за август, но и за септември. Уес, който тактично биваше пропуснат през по-голямата част от втората половина на книгата, най-накрая се появява на сцената. Всъщност изчезва напълно, отвлечен е. Този път обаче Миа и сестра ѝ не са сами, с тях е и Макс Кънингам – осмият клиент и…

Не, стига толкова разказване. Ще откриете сами какво не ви казах.

В „Момичето от календара: юли, август, септември“ Миа Сондърс се впуска в поредното приключение, в което прагматизмът и сърцето ѝ влизат в жестока битка за контрол над живота ѝ. Понякога е много трудно да останеш себе си, когато трябва да се бориш не само за своя на живот, но и за тези на любимите хора. Всичко това поднесено в предизвикващ сетивата сос от еротични сцени, любов и стари семейни тайни. Авторката определено надскача себе си с всяка следваща книга.

 

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s