Публикувано в И много други неща

Какво прочетох през септември и книжни планове за октомври

Здравете, книжни тигри!

Не усетих кога измина и септември, но ето че днес е последният му ден и отвъд него се кирят много мъгли и студове. Бррр! Не искам да идва октомври!

Но нека първо се върнем на изминалия месец, за който ще ви представя този път изключително скромната си равносметка. Септември беше месец на работата. Животът ми общо взето се въртеше все около работното ми място, в резултат на което времето ми за четене драстично намаля. Освен това пък ме обхвана и някаква читателска депресия и в края на каищата прочетох само три книги.

 


КАКВО ПРОЧЕТОХ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ:


 

 

„Дългият път надолу“ от Джейсън Рейнолдс е книгата ми за цветния месец, който създадоха двете книжни Калини. Ще може да прочетете нещо допълнително от мен за книгата в бъдещата, надявам се, публикация посветена специално на цвения месец. А до тогава може да прочетете и ревюто в блога ми.

Ах, тези не луди, а откачени богаташи в „Луди богаташи“ от Кевин Куан! Смях се до сълзи, а после и плаках с приключенията на горката Рейчъл, загубена в дебрите на интригите на сингапурското висше общество. Какво ли не прави човек в името на любовта!

И за накрая оставих книгата, която ми отне наймного време за четене. Вярно, че е сборник  разкази, но са толкова поглъщащи, че ме беше страх да отворя книгата, докато си чакам автобуса за работа – ами ако попаднех в Алфландия и не можех да изляза от там? „Каменното ложе“ ме накара да направя едно малко проучване за всеки един разказ поотделно, но за сметка на това научих много. Препоръчвам горещо!

33275283

В момента чета „Тайни“ от Нермин Безмен, която неизненадващо (за този месец) ми върви страшно бавно. Ще се опитам да я дочета до края на деня, за да мога да пусна ревю в началото на месеца. Иначе засега върви много интригуващо!

 


КАКВО ЩЕ ЧЕТА ПРЕЗ ОКТОМВРИ:


 

Въпреки промените и десетките ангажименти, които ми предстоят следващия месец, смело планирам да прочета цели 8 книги! (Така го казвам все едно не съм го правила никога…) А това ще бъдат:

 

 

 

 

 

Може и да се проваля, но поне ще е грандиозно. Нали?

 

За финал на този тип публикации реших да добавям и няколко допълнителни любими нещица от изминалия месец, които не са свързани с книгите.

Любим филм:

 

Любими уловени моменти:

 

Любима песен:

Малко трудно е да избера от двете парчета в клипа по-долу или въобще да избера някоя песен на Krekhaus за любима. Много е трудно, когато сърцето ти тупти с ритъма на песните им. Ставам сутрин и ги слушам, на път за работа също ги слушам, докато се прибирам вкъщи – пак Krekhaus, като се прибера също… Схванахте! Общо взето почти не слушам нищо друго!

Та, нека най-накрая ви дам възможност да изпитате душевен оргазъм:

 

И, драги книжни тигри, ако сте ги харесали, може да заповядате на концерта им на 10 октомври в Terminal 1, където ще бъде Е П И Ч Н О! Обещавам!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s