Публикувано в И много други неща

Пръстът на съдбата: август

Здравейте, приятели!

Един от проблемите ми при планирането на предстоящия книжен месец е, че почти никога не мога да избера четивата си без да възникне спор в главата ми. Защо тази, а не онази книга? И тя с какво превъзхожда любовната история, препоръчана ми от еди кой си?

Затова този път си зададох граница от разумния брой 7 заглавия, с които ще прекарам месеца си. Три от тях съм избрала, останалите ще изберете вие. Наясно съм, че ви давам прекалено богат избор, ала вече съм се хванала на хорото и щом веднъж идеята за тази публикация се появи в главата ми, вече не иска да излезе от там.

И понеже това е малко рискова за свободното ми време ситуация, нека кажа какви са правилата да си играете на Съдба:

 • може да изберете само 3 (три) заглавия от изброените
 • направете своя избор в коментарите под пуликацията тук в блога, под публикацията в страницата във фейсбук или на имейл (е, който ме има в приятели може и на лично)

Нещо допълнително, с цел да открия още хубави книги – може да ми препоръчате и 1 ( само едно!) друго заглавие от същия автор или подобно на някое от избраните от вас.

И се пригответе, защото за трима от вас ще има изненада в края на месеца! Вярно, само те ще разберат, когато това се случи, така че бъдете нащрек дали няма да откриете съобщение в пощенската си кутия.

Време за избор на заглавия: 31.07.18

 


ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА АВГУСТ: 

BeFunky-collage (2)

BeFunky-collage (1)

BeFunky-collage

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

11 коментара към “Пръстът на съдбата: август

 1. Много интересно хрумване 🙂 Веднага ти препоръчвам Девети ноември на К. Хувър и Перфектна химия на С. Елкелес , тъй като съм ги чела и много ги харесвам. Историята в Девети ноември е малко по-тежка в сравнение с тази в Перфектна химия , но вярвам ,че ще ти харесат. За третото заглавие ,което да препоръчам се позамислям ,но ще кажа Деца от кръв и кости ,той като напоследък книгата доста нашумя и ми е интересно мнението ти за нея.
  А като допълнително заглавие бих избрала – Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула. Просто заглавието и самата корица са изключително изкушаващи 🙂

  Liked by 1 person

 2. Хей, аз ти препоръчвам
  1. „Сянката на вятъра” на Сафон, като след това препоръчвам да дочетеш останалите 3 книги 😀 Това ми е любимата поредица,която прочетох тази година.
  Другите две, които препоръчвам не съм ги чела, но ми се сториха интересни като анотация и аз самата бих ги прочела, а именно:
  2. „Мансардата на бляновете” на Ремарк.
  3.„Клуб мръсни книги” ,тук просто заглавието ме привлече 😀

  Поздрави

  Liked by 1 person

  1. Здравей, Пламена!
   Много интересно, че ми препоръчваш именно „Сянката на вятъра“ и въобще цялата поредица, защото, честно казано, не съм чела/чула нито един отрицателен коментар за тази тетралогия. Какво те спечели в нея?

   Харесвам

 3. Такааам…
  1. „Перфектна химия“ – защото е много подходяща за лятото
  2. „Вестители“ – моля теее, прочети я! ❤
  3. "Мансардата на бляновете" – не съм я чела, но искам мнение за Ремарк :д

  Liked by 1 person

 4. Много е приятно да отстъпиш избора понякога, и много насърчава откривателството, нали ? 😀 Почти половината книжки тази година си ги избирам така, било то с вълшебни карти или бурканче, или с помощта на другарчета. А сега, да си поиграя на съдба…. 😀
  От романтичните изборът ми е за „Сладко поражение“ на Теса Деър. Не съм чела тази, но друга нейна книга се нареди на челно място в класацията ми за исторически романси – „Слепият херцог“ . С това заглавие се възползвам и от опцията за 1+ препоръка. https://topchochanbooks.blogspot.com/2017/10/book-review.html Миналата година страшно ми повдигна настроението и се надявам и в другите си книги Теса Деър да комбинира такива забавни оригинални елементи с класиката, заради която всъщност посягаме към любовни истории.

  Вторият ми глас отива за „Хавра“. Нещо не мога да случа на ревю, което да ми даде представа за историята и случващото се в книгата.

  Третият ми избор отново е от любопиство – „Сянката на вятъра“, защото отново ще ми е интересно да чуя мнението ти. Аз имам навика, не да се цепя, но да заобикалям леко колектива. Имам първите три книги, но все ги отлагам. Четох две от самостоятелните книжки на Сафон – „Принцът на мъглата“ и „Среднощният дворец“ и въпреки хубавите език и атмосфера, доста ме разочароваха предвид ентусиазма, с който пристъпих към тях. Бяха ми изключително детски, не можах да хвана вяра на историята и претрупани с елементи, които не намериха развитие – особено „Принцът“.

  Liked by 1 person

  1. Еха! Ето това се казва препоръка 😀
   Между другото, от много дълго време имам желание да прочета нещо на Теса Деър, но все не мога да събера смелост, защото много ми прилича на чиклит история, а от тях съм чела много и се боя да не се разочаровам.
   Благодаря ти и за препоръката за „Слепият херцог“ (а това заглавие ми е ужасно познато)!

   Харесвам

 5. Хайде и аз да се включа.
  1. Клуб „Мръсни книги“ – заглавието много подвежда, всъщност книгата е много добра.
  2. Вестители – начало на една наистина хубава фентъзи трилогия. Първата книга е идна идея по-слаба, но все пак е първата ѝ книга като цяло.
  3. Косачи – защото трябва!!!

  Liked by 1 person

  1. хахахха, много се смях на коментара ти или по-скоро на обясненията ти защо трябва да прочета посочената книга :д
   Както споменах и в отговора си на коментара на Кая, понякога си мисля за разни блогъри, когато си мисля за дадена книга – не знам защо, но свързвам теб с „Клуб Мрсни книги“ ^^

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s