Публикувано в Тагове

Книжен мазохизъм [таг]

Здравейте! Време е за книжен таг!

Днес определено ми е ден за писане – досега подготвих 3 публикации, които вече може да сте видели, а може и да не сте. Няма значение. Видях този таг в блога на Теди от Bookish hipster и реших, че ще бъде забавно и аз да се опитам да дам честния си и безпристрастен (да, всички ми повярвахте) читател.

images

А категориите са следните:

Книга, която не ми е харесала, но въпреки това съм завършил/a:

Слава на боговете, тук няма как да спомена което и да е заглавие, поради простата причина, че не страдам от скрупули да захвърля книгата недочетена, когато не ми харесва. Преди година-две, когато не четях толкова много, а и не се стремях да поддържам някакъв ритъм за четене заради блога, можех спокойно да си позволя да си губя времето с книга, която не харесвам. Сега вече не!

Автор, който продължавам да чета, въпреки че вече не ми е толкова любим:

Хмм, тук определено мога да кажа Нора Робъртс. Когато бях тийнейджърка, изчетох почти всички книги на авторката, и сега, когато от печат излезе нещо новичко, се старая да го прочета. За жалост, напоследък все по-малко ми харесват нейните книги. Доказателство е най-новата ѝ книга на българския книжен пазар „Година първа“, която не довърших. Трябваха ми само стотина старници, за да разбера как ще се развие не само тази книга, но и останалите две от трилогията. Горчив опит!

Книжен навик, от който се дразня, но продължавам да правя:

Някои ще ме провъзгласят за чудовище, но обичам да си подчертавам в книгите. Ами, да, виновна съм! Харесва ми моят екземпляр от книгата да е персонализиран и не се страхувам да използвам химикалка или маркер.

Неща в ревюта/видеа, които не харесвам, но упорито чета/гледам:

НЕ харесвам, когато в началото на ревюто блогърът постави анотацията на книгата, за която пише ревю. Да, приятел, имам интернет и съм напълно способна да потърся анотацията в други сайтове, обикновено онлайн книжарници. Тук съм да прочета мнението ти!

Друго, което просто ми „бърка“ в очите от естетическа гледна точка, е подравняването на текста. Повярвайте ми, все още има хора, които подравняват само отляво.

Кажете своя книжен мазохизъм:

Може би не трябва да го споменавам, защото започнах да се боря с него, но… Ами искам всички книги! Всички! И обикновено си купувам по много, въпреки че зная, че е много вероятно да не ги прочета никога. Обичам да казвам, че обикновено хората имат в библиотеките си книги, които са прочели и много са им харесали, но аз – не. Точно харесаните книги са съвсем малка част. 99% от книгите в библиотеката ми са такива, които изчакват реда си, но до които, за нещастие, почти със сигурност, няма да стигна.

Отскоро започнах съвсем съзнателно да ограничавам купуването на книги. Нещо от рода на 2 или 3 книги за последните месеци. Съвсем сериозен напредък за мен!

Тъй като не зная кой вече е правил тага, подканям всички желаещи да се присъединят!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s