Публикувано в И много други неща

Книги в бъдещето, които искам в библиотеката си (3)

Неусетно се събра още една дузина от заглавия, които искам да притежавам. Странно, нали? Колкото повече книги има един читател, толкова повече иска.

Днес ще премина без много приказки направо към избраните заглавия, които се надявам някой ден да присъстват в библиотеката ми.

 

1

„Елайза и нейните чудовища“ – Франческа Запия, изд. Ибис

Откакто започнах да пиша в „Дневникът на един книжен тигър“ забелязвам, че много по-често излизам извън зоната си на комфорт. Например, преди две години нямаше да се интересувам от книги от ибис teen, нали? Е, времето тече, а хората се променят. Заедно с това и читателските вкусове.

„Жените, които купуват цветя“ – Ванеса Монфорт, изд. Изток-запад

Силно подозирам, че това е следващото заглавие от вече не толкова новата поредица на издателството – Красноглед. Фактът, че не съм чела нито една от книгите, никак не ми пречи да набележа „Жените, които купуват цветя“ за четене.

„Момичето в кулата“ – Катрин Арден, изд. Orange books

Ааааааааа! [безкраен превъзбуден вик] Тези, които са чели „Мечокът и славеят“, сигурно подозират какво имам предвид с този вик. Вече толкова отдавна чакам продължението, че дори не осъзнах колко бързо са се изминали почти 6 месеца. Нямам търпение!

„Късметът на начинаещия“ – Кейт Клейборн, изд. Ибис

Подобно на „Жените, които купуват цветя“ съм очарована от почти всички любовни романи на издателство Ибис. Рядко се разочаровам от тях. Надявам се да не греша и за „Късметът на начинаещия“.

 

2

„Психо“ – Робърт Блох, изд. Сиела

Докато търсех корицата на тази предстояща книга, разбрах, че тя вече е излизала. Аз обаче някак си съм пропуснала да я прочета. Ето защо няма да пропусна новото издание на Сиела.

„Преди да изгоря“ – Гауте Хайвол, изд. Изида

Рядко чета книги от норвежки писатели… Има нещо много привличащо в това да се каже, че романът е писан от скандинавец (всички знаем, че напоследък скандинавските автори са много популярни). А „Преди да изгоря“ е написан по действителен случай и е спечелил най-голямата литературна награда на Норвегия – „Браге“. Какво повече да искам?

„Жестокост в наш стил“ – Араминта Хол, изд. Deja book

Една думичка ме привлече в това заглавие. Жестокост. Всички се изненадват, че обичам да чета по-кървави романи, но… Хей, я погледнете playlist-а в телефона ми и след това ме съдете! [Тънък намек за въпрос дали искате да разберете в отделна публикация за вкуса ми за музика…]

„Игра на лъжи“ – Клеър Макинтош, изд. Сиела

Това е един много импулсивен избор на четиво, за който знам, че ще съжалявам. Не съм чела нито „Оставих те да си отидеш“, нито „Виждам те“, но съм напълно уверена, че искам да прочета третата книга на авторката. Как мислите, дали мога да я прочета без да съм погледнала предните две?

 

3

„Заровени жертви“ – Джон Санфорд, изд. Колибри

Много дълго време отричах садистичната черта в характера ми, но все пак накрая склоних. Не можех дълго да я отричам, имайки предвид, че прочетох „Мълчанието на агнетата“ на 8, нали? „Заровени жертви“ надига спомените ми именно от онзи период, в който се запознах с книги, неподходящи за деца. Стискам палци да ми хареса!

„Два вида истина“ – Майкъл Конъли, изд. Бард

Един от авторите, чиито нови книги задължително влизат в списъка ми за четене без право на обмисляне, е Майкъл Конъли. Носи ми толкова щастливи читателски спомени от миналото!

„Загадката Анри Пик“ – Давид Фоенкинос, изд. Колибри

Признавам си, не зная нищо нито за автора, нито за книгата! Интуицията ми обаче крещи, че ще ми хареса. А аз съм човек, който следва гласа на интуицията си.

„Танцът на пеперудата“ – Моника Джеймс, изд. Егмонт

Нещо подобно се случва и с „Танцът на пеперудата“. Само че този път онова, което ме тегли към книгата е именно нейната невероятна корица.

Това са дванайсетте заглавия, които очаквам да излязат от печат. А вие с кои очаквани заглавия бихте допълнили списъка?

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s