Публикувано в Повече за мен

„Противополжностите се привличат“ [лично творчество]

Отново се намирам на ръба. Единственото, което ме задържа все още тук си ти. Не знам какво направи с мен, не искам и да научавам. Чувствам се объркана, уплашена. Изгубена. Коя съм аз? Кой си ти? Защо се случва всичко това?

Жената повдига ръка и прочита думите, които е написала. Опитва се да напише няколко реда на мъжа, когото обича, да се изясни пред самата себе си. Единственото, което постига, е да се обърка повече.

Двамата се срещнаха преди известно време и всичко се разви със светкавична скорост. Жената нямаше възможност дори да извика от ужас. Ужас, че изпуска добре планирания си живот от рамките на план-графика. Вместо това се смееше, съвсем по детски, от удоволствието, че с този мъж открива страни на живота, за които дори не си бе представяла, че съществуват.

Не изпраща нито един от редовете, които е написала. Вместо това просто стои с треперещи пръсти над клавиатурата. С широка усмивка се замисля за последния път, когато бяха заедно. Очите му, все още подвластни на омаята на съня, се опитваха да гледат навсякъде другаде освен в нея. А тя не отделяше своите от него.

 

Съзерцание

 

Ще се разделя с всичко –

щастие, спокойствие, дъх,

за да притежавам един твой миг.

Просто миг от вечността.

 

Ще се разделя с всичко.

Ще ти подаря всичко –

сетива, живот, любов,

невинност, плач, искреност.

 

Ще се разделя с всичко –

семейство, родина, дом,

за да (пре)открия щастието

от всяка твоя усмивка,

 

за да те посъзерцавам още  миг.

Само миг, а всъщност цяла вечност.

 

Натиска бутона за изпращане преди да се разколебае и само след секунда стихът, който чувства с цялата си душа, се появява в прозореца, където водят онлайн разговора си.

– Не беше страшно, нали? – пита сама себе си и въздъхва. Отлично знае, че се самозалъгва и за да изпрати подобно нещо, ѝ трябва значително количество смелост.

Какво ми направи? Не разбирам нито какво се случва с мен, нито защо. Не спирам да си задавам въпроса защо те срещнах, но засега не виждам логичен отговор, който мога да дам. Всъщност всякаква логика липсва. Ти си нелогично красива и нежна, наранена до болка, а всъщност толкова любвеобилна.

Кой съм аз? Коя си ти? Каква магия ми направи?

Спира да пише, защото броят на въпросите започва главоломно да расте. Опитва се да ги задуши, да ги подреди в редица и даде на всеки отговор, но не му се получава. За първи път от дълго време губи почва под краката си, а това го плаши.

В отворения прозорец на чата им се появява ново съобщение. Тя му е написала стихотворение. Хвърля поглед на рисунката, която му даде предишния ден – две преплетени фигури, огън и вода, с надпис „Противоположностите се привличат”. Предупреди го, че ще го изпепели, но той се чуди дали ще успее. Тя изглежда толкова невинна и неспособна да го нарани.

Засмива се, знае колко смелост ѝ е трябвала, за да изпрати последното съобщение. Пише ѝ колко е трогнат от стиха. След това ѝ изпраща онова, което по-рано е написал.

В два чата, пред две развълнувани сърца се появява отговорът на всички въпроси.

В едно легло лежи момиче, чието сърце бие до пръсване. Иска искрено да вярва в написаното, но склонността ѝ да планира всеки момент я спъва. Ръката ѝ потреперва, а водата от чашата, която държи, се разлива. Напомня ѝ, че всичко е преходно и много често непредвидимо.

В една къща един мъж се усмихва на телефона си. Някъде наблизо, на лист хартия се прегръщат две толкова различни една от друга фигури. Противоположностите се привличат.

В главите на двама влюбени звучи отговор, който са търсили отчаяно толкова дълго време.

Аз съм аз, ти си ти. Животът е кратък. Нека му се насладим.

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s