Публикувано в И много други неща

Top 5 Wednesday on Saturday (5)

Здравейте, приятели!

Очертава се днес да е една от любимите ми съботи, в които публикувам своите топ 5, защото темата днес е: Любими романтични книги.

Основният жанр, който чета, е именно романтиката. За съжаление обаче, когато се обърна назад във времето твърде малко заглавия от този жанр са оставили ярка следа в паметта ми или много от тях са на едно ниво и не мога да издигна някоя над другата. Все пак ще се опитам да излъча петте си любими любовни романа.

„Гордост и предразсъдъци“ – Джейн Остин

Не е никак изненадващо, че първата книга, която ще спомена е класически любовен роман. Бегло си спомням „Гордост и предразсъдъци“, защото я прочетох когато бях на 10 или 11 години. Тогава я заобичах страшно много и остана в читателското ми сърце като етикет за добър роман. Не съм чела другите книги на Остин, но се обзалагам, че ще ми харесат също толкова много.

„Славеят“ – Кристин Хана

Добре, не знам колко много обърнаха внимание на любовта в тази книга, но аз обожавам Изабел и нейния вечно изчезващ любим.

„Жестока любов“ – Колийн Хувър

Тейт и Майлс! Една от любимите ми двойки, за които съм чела! Много се смях, докато четох „Жестока любов“ и в крайна сметка смятам, че книгата заслужава да бъде в тази миникласация.

„Малката книжарничка край Сена“ – Ребека Рейзин

Мислехте ли, че ще пропусна една от най-добрите книги, които прочетох през 2017 година? Разбира се, че не можех да го направя. Париж (макар че никога не съм харесвала Париж) и Коледа (макар че не празнувам Коледа) подействаха на възприятията ми. Бих променила любовната история, но аз съм само читател…

„Афиши в огледалото“ – Радостина А. Ангелова

Честно казано, изненада съм, че включвам български роман в тези топ 5. Истината е, че обожавам „Афиши в огледалото“ и в най-скоро време обмислям да прочета и нещо друго от авторката.

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s