Публикувано в И много други неща

Top 5 Wednesday (2) on Saturday

Здравейте, книжни тигри!

Явно ще се превърне в традиция да публикувам Top 5 Wednesday в събота. Не поради друга причина, а защото делничните дни предимно минават без да ги забележа, преливайки се един в друг. И въпреки шестдневната ми работна седмица, някак винаги забелязвам съботата и неделята.

Тази събота темата е 5 Books You Didn’t Get to in 2017 (5 Книги, до които не успя да стигнеш през 2017). Понеже вече съм споменала някои от тях в „Какво НЕ прочетох през 2017 г.“ днес ще споделя още няколко заглавия от иначе безкрайния ми TBR списък за четене, който май никога няма да успея да изпълня. Интересува ни част от заглавията, които си набелязах през 2017-а, а те са:

 

трилогията „Проклятието на Воронина“ – Цветелина Владимирова

Отвсякъде чувам суперлативи за тази трилогия. Един ден реших и аз да видя за какво става въпрос, а като прочетох анотацията на първата книга… След ревюто на „Мечокът и славеят“ ви се изясни, че обичам когато Русия (без значение от историческия период) е намесена в сюжета на книгата, и това означава, че непременно ще я прочета. Следователно нямаше как да не добавя и „Проклятието на Воронина“ в списъка си за четене.

„Малката билкарница в Монмартър“ – Донатела Рицати

Един неочакван подарък от Милена Ташева и издателство Софтпрес. Първите дни, които книгата прекара на специалното рафтче до леглото ми, бяха белязани от аромата на лавандула, който е запечатан със специален лак върху кориците на книгата. А с нея пристигна и прекрасна лавандулова свещ, която си паля специално всеки път, когато пиша за блога… Ако още не сте разбрали, обожавам аромата на лавандула! 😀

За съжаление не успях да се доредя до тази книга. Просто не усетих подходящия момент да я прочета. В книжарницата е абсолютен хит, а клиентки ми споделят, че много им е допаднала… Изкушават ме. Затова я включих в тези Топ 5 – тази година е с приоритет!

„Изворът“ – Айн Ранд

След „Химн“ нямам търпение да прочета каквото и да е на Айн Ранд. Още повече, че ми хвалят всяка една нейна книга! За „Изворът“ имам предупреждение – да чета бавно, да си давам почивки. „Не е книга, която може да изгълташ наведнъж както си свикнала.“

„Уличният котарак Боб“ – Джеймс Боуен

Една спонтанна покупка, която не знам защо направих. Може би защото котаракът Боб много прилича на моят дългогодишен другар-котарак Люлчо. А и както може да отсъди всеки, който ме познава – аз съм cat person до дъното на душата си.

„Удивителната и изключителна приказка за Мирър и Голиат“ – Ишбел Бий

Вече не помня какво точно ме подтикна да купя тази книга на Ишбел Бий. Май беше прочетено ревю? Или препоръка на приятелка? Наистина не си спомням. Факт е обаче, че книгата си стои на рафта и търпеливо чака да я разгърна. Нещо, което планирам да се случи тази година.

Ами това е! До следващата сряда, която всъщност ще е събота!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

2 коментара към “Top 5 Wednesday (2) on Saturday

  1. От посочените книги съм чела първата книга от трилогята „Проклятието на Воронина“. Останах приятно изненадана от авторката, тъй като не чета много българска литература, за съжаление. Препоръчвам да я прочетете, тъй като историята е много добре напсана: сюжета е разгърнат, без да се увлича; персонажите са представени доста интересно. Смятам, че няма да сбъркате ако ѝ обърнете внимание. 🙂

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s