Публикувано в И много други неща

Top 5 Wednesday (1) on Saturday

Привет, книжни тигри!

Освен „Неделни новости“ винаги ми се е искало да започна още една ежеседмична рубрика, която да публикувам в „Дневникът на един книжен тигър“.Благодарение на публикацията на Елена в Crazy Me успях да намеря вдъхновението си и аз да се включа към Top 5 Wednesday. Тази сряда темата е 2018 Reading Resolution (Книжни цели/обещания за 2018) и понеже аз не мога да издържа до следващата, за да започна с рубриката, публикувам първата в събота 😀

Ето кои са моите обещания:

Да чета повече български автори.

Не отричам, че имам много предразсъдъци към българската литература. С течение на времето, а и покрай книжарстването, започнах да подозирам, че някои от родните автори пишат не по-зле от чуждоезичните. Дори в края на миналата година започнах да го разбирам от опит. Тази година съм си обещала повече български автори. Вече започнах да чета „Възвишение“ (а и целият конспект по съвременна българска литература ще окаже влияние), в библиотеката ми дремят и още много други – „Писмо до сестра ми“, „Германия, мръсна приказка“, „Чамкория“, „Хавра“…

Да разширя читателския си кръгозор, прочитайки повече класическа литература.

Първата ми прочетена книга за годината е „За мишките и хората“ на Стайнбек! След един по-сериозен книжен разговор на четири очи обещах да чета повече класика.

Да спра да купувам толкова много книги, докато все още имам толкова много вече закупени за четене.

Това, според мен, ще бъде най-трудната цел за постигане. По принцип аз съм от типа хора, които си купуват цяла купчина книги периодично, а не едва след като прочета наличното вече. Надявам се тази година да променя това, защото колкото и щедра да е сестра ми, отпускайки ми два реда от библиотеката, не мога да продължавам с това безкрайно маниакално купуване на книги. Стискайте палци!

Да прочета книги от поредици, които съм започнала.

Още нещо, което ме измъчва от миналата година. Ужасно е, когато издателствата спрат издаването на поредица в средата. Обаче още по-ужасно е, когато АЗ спра да чета поредица. Имам да завърша някои от тях, дано открия време за това вместо да започвам четенето на нови поредици.

Да пиша повече за книги.

Последният декември ми показа, че мога да публикувам в блога почти ежедневно, ако организирам хаотично летящите идеи в главата си. Е, тази година ще ви досаждам повече. Много повече!

За тази сряда… пардон, събота това е всичко от мен. До следващата сряда!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Един коментар към “Top 5 Wednesday (1) on Saturday

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s