Публикувано в Повече за мен, Тагове

Всичко друго, освен книгите – tag

Часовникът показва два след полунощ, а какво правя аз? Слушам музика и между песните гледам стари клипчета на буктюбъри.Ето как стигнах до това клипче. Благодаря на Алекс и Райс от Четат ли двама, че преведоха тага, защото… не, че английският ми е толкова лош, но нямаше да се заема аз.

А ето и кои са категориите:

unnamed.png

Кой е анимационният филм, който много харесвате?

Когато бях малка, единственото време, което отделях на анимационните филмчета, беше събота и неделя сутрин. Защото нали Мариана от понеделник до петък е на училище, а обича да учи и прекарва целите следобеди в четене на какво ли не. Любимите ми анимационни са, естествено, „Том и Джери” и „Красавицата и звяра”. Има още едно, но дори да ме заплашите със смърт не мога да си спомня нито името му, нито много от сюжета. Сцената, която се е запечатала в ума ми е на създание, подобно на елен, чиято кръв щом беше обезглавено потече в някакво езеро. Ето от какви неща се впечатляваше шестгодишното ми „аз”!

Коя е любимата ви песен в момента?black-music-not-mine-tumblr-Favim.com-3784024.jpg

Как се очаква да избера една любима песен? Освен че слушам като цяло разнообразна музика, обичам и да смесвам стиловете. Ето и кои са последните 5 песни, които съм слушала:

Christina Aguilera – Express (Burlesque)

Five Finger Death Punch – The Pride

Nightcore – Dirty Mind Lyrics

Emily Browning – Sweet Dreams

Контрол – Те т’ва е (целия албум)

 

Какво друго можеш да правиш с часове, освен да четеш?

12.jpg

Да рисувам. Използвам рисуването за антистрес терапия. Освен това мога да се разхождам с часове. Нещо, което оцених преди години, когато бях парализирана… абе, ходете, хора, това е дар, който нямате представа колко подценявате! Дори когато е студено, снежно, заледено и накратко „навън не е за хора”, аз се разхождам из природата и ѝ се наслаждавам.

40be4c91fad55a98e0e13b423102f56eКакво е нещото, което обичате да правите, за което хората, които ви следват/са се събскрайбнали за канала ви, не знаят или биха били изненадани от това, че обичате да го правите?

Най-вероятно хората, които са ми във френд списъка във фейсбук, са срещали намеци, че си падам по вещерството. Е, тогава хората, които общуват с мен всекидневно, знаят, че определям себе си като вещица. Та, нещото, което ще ви изненада, е, че аз обожавам да се ровя във всякакви сайтове за нови заклинания, които мога да изпробвам. Последното, което си открих? Ох, само да знаехте колко е прекрасно…

Кое е любимото ви нещо, за което обичате да научавате нови неща?

Освен да чета и научавам повече за света на магията, голяма слабост ми е научаването и на нови неща за хората. Друго нещо, което мога да правя с часове, е да наблюдавам хората. Интересувам се от езика на тялото, от психология. Културологията ми е една от любимите.

Какво необичайно нещо можеш да правиш?19894744_237691706742652_2768769428484804852_n

Май не мога да пропусна да спомена факта, че виждам аури. Не ми се иска да наблягам много на тази страна от съществуването си, защото започна ли, нямам спиране, но това все пак си е половината ми живот.

Друго необичайно нещо, което мога да правя и е по-нормално, е плетенето. Коя двайсетгодишна девойка в днешно време може да плете?

Назови нещо, което си направил през изминалата година.

Ох! С какво да започна?

Ами добре, ще спомена само едно – НАЙ-НАКРАЯ се качих до Златните мостове. Поради здравословни причини колкото и пъти да се опитвах през последните две години да стигна до мостовете, не успявах да стигна до тях. Е, това лято хванах под ръка сестра си (която никак не е от хората, които ходят на разходки из планините) и постигнах една от целите си, която не ме оставаше на мира.

Кой е последният ви личен проект?

Звучи ужасно, но проектът ми е човек. Опитвам се да науча един от най-близките си хора да заобича четенето. След като се преоткрихме в познанството си, той ме научи да вярвам повече в себе си, а аз да обича книгите.

12705616_521107518068416_4691273005858107810_n

Назовете нещо, за което често си мислите, докато, например, гледате през прозореца.

А, не! Повярвайте ми, не искате да прекрачвате прага на съзнанието ми! Това е зона, в която прехвърчат дракони, хвърчат коси, месо и кръв (добре, че е само в мисълта ми… агресивна съм си!) и най-вече – дъжд! В ума ми вали много.

8546 (1)Назовете нещо, което ви е любимо. Подробно!

Когато си лягам вечер има определени неща, които правя, преди да се пъхна под завивките. Затварям си гардероба. Като малка никога не съм вярвала в таласъма от гардероба или под леглото, но напоследък изпитвам ужас от това да спя, докато вратите на гардероба са широко отворени. Пускам си плейлиста за спане (основно класическа музика) и лягам. Една минута на лявата страна, една на дясната… на третата минута съм заспала. Хората, с които съм споделяла една стая, се удивляват на скоростта, с която потъвам в дълбок сън. Но, повярвайте ми, това не е съвсем така. Сънят ми е много лек, а на всичкото отгоре съм и сомнамбул.

Кажете първото нещо, за което си мислите в момента.

Казах ви да не припарвате до ума ми?!?

ВЛИЗАНЕТО – СТРОГО ЗАБРАНЕНО!!!

 

Ще ми бъде невероятно интересно да прочета отговорите на Ася от Asya`s adventures ORL и Кая от Just one book lover,

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Един коментар към “Всичко друго, освен книгите – tag

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s