Публикувано в Препоръки

Полетете с крилата на „Колибри“

Портфейлите ви може и да са изтънели, но дали има няколко последни глътки въздух в тях за намалението, което прави издателство Колибри?

„Който не е ходил на Панаир, сега ще се развихри на намалението!“

Близка приятелка злорадства, докато аз жално гледам към бездиханното си портмоне и бъдещото намаление на Колибри. То е в размер на -40% от книгите на издателството в книжарниците на Колибри на 22 декември.

И докато все така жално гледам портмонето си, препоръчвам да се сдобиете с тези книги:

kakmklausstanadk2

 

 

📓 „Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ – Л. Франк Баум

Всички познаваме Баум от „Вълшебникът от Оз“, но този път вълшебникът Баум ни е подготвил една коледна история, която не трябва да пропускаме. Идеалният подарък и за дете, и за възрастен!

 

 

📓 „Земята е плоска“ – Ръдиард Киплингzemqtaeploska2

Сборникът с 14 разказа на Нобеловия лауреат Ръдиард Киплинг (1856–1936) представя феноменалното тематично многообразие, продуктивността и литературната виртуозност на писателя от различни етапи на дългия му творчески път. Шеметният му размах обхваща дързък реализъм, затрогваща носталгия, мрачна комичност, смразяващ ужас и загадъчна свръхестественост. Палитрата е впечатляваща: от невъобразимо увлекателното приключение на „Човекът, който искаше да стане цар“, до смразяващата призрачност на „Необикновената разходка на Мороуби Джукс“, трогателната детска травма в „Блей, блей, Черна овца“, блестящите военни истории „Градинарят“ и „Мери Постгейт“, затрогващата човечност на „Лиспет“ и „Историята на Беделия Херодсфут“, комизма на „Селото, което гласува, че Земята е плоска“ и потапянето в религиозната история и мистика в „Окото на Аллах“ и „Църквата в Антиохия“.

 

pushkin2📓 „Повести на Белкин, Дама пика, Капитанската дъщеря“ – А. С. Пушкин

Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин (1799–1837), създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя: първата му завършена прозаична творба „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, мистериозната и новаторска за времето си повест „Дама пика“ и последната – романа „Капитанската дъщеря“.

Обръщането на Пушкин към прозата е дълбоко обмислено решение, предшествано от сериозни размисли за природата на словесното изкуство и от осъзнаването на изключително сериозната задача, стояща пред руската литература – обновяване на белетристичния жанр и на литературния език.

📓 „Разкази и повести“ – Чеховchehovrazkipov2

Всеки образован човек знае, че „тихият вълшебник“ Антон Павлович Чехов е  един от най-големите майстори на краткия разказ в световната литература, открил нови простори пред психологическата проза. И все пак – защо интересът на съвременния свят към него продължава да расте? Явно точно днес, в това динамично, технологично и истерично време, имаме най-силна нужда от неговата простота, естественост, топлота и дълбочина, от умението му  кротко да смъква маските, деликатно да разпъжда илюзиите, неизменно да вълнува душата и да подхранва будния ум.

Сборникът съдържа както някои от белетристичните шедьоври на Чехов като „Човекът в калъф“, „Дамата с кученцето“, „Лекокрилата“, така и по-малко известни негови разкази като „Верочка“, „Княгинята“, „Агафия“, „Съпругата“, „Студент“. Особено място е отредено на поетичната повест „Степ“ и на повестта за еволюцията на човешките чувства „Три години“.

Повечето преводи на включените произведения са нови и са дело на Пенка Кънева. Така изданието представя единна преводаческа концепция за творчеството на големия класик.

dnnaekamerierka2

 

📓 „Дневникът на една камериерка“ – Октав Мирбо

„Октав Мирбо е най-великият съвременен френски писател и този, който най-добре въплъщава вековния гений на Франция“.

 

 

izmamatakatotn2

 

 

📓 „Измамата като точна наука“ – Едгар Алан По

Кой не е чувал за Едгар Алан По? Бързо да поправи грешката си и да си купи тези разкази! 😀

 

 

 

kvartalpettekyosheta2📓 „Квартал Петте кьошета“ – Марио Варгас Льоса

„Идеята за този роман се зароди с образа на две приятелки, които неочаквано и за самите себе си една нощ се отдават на бурно еротично преживяване.“ С тези думи Марио Варгас Льоса описва как е започнал последния си засега роман, чието заглавие носи името на един от емблематичните квартали на стара Лима. Верен на характерната си стратегия, най-изтъкнатият испаноперуански автор изгражда и втора сюжетна линия около събитията от последните месеци на диктатурата на Алберто Фухимори (2000). В този втори план преобладава една „болна“ за писателя тема – злокобната роля на жълтата преса, която в търсенето на скандални сензации превръща достойната журналистическа професия в неморален и долнопробен инструмент, използван безскрупулно от властимащите за сплашване и изнудване на противниците им.

С развитието на повествованието персонажите от двете сюжетни линии неведнъж се срещат и разминават в повече или по-малко драматични ситуации, докато накрая стигат до щастлив финал, чиито последни пасажи крият недоизказана и изненадваща развръзка.

 

Мисля, че дори това намаление ще ви изкуши. Както винаги, надявам се да съм съдействала за попълването на библиотеката ви!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s