Публикувано в Ревюта, Съвременна световна литература, любовни романи

Разбитото сърце отвръща на удара

Току-що завърших „Екстаз“ на Силвия Дей. Не съм чела нищо от авторката и като прекалено любопитен книжар (а и читател) я започнах, за да имам поне някаква идея защо я търсят.

36322933В началото на историята се чудех наистина ли има смисъл да я започвам. Още на четвъртия абзац вече си бях съставила мнението, че е просто поредната глупост от рода на „50 нюанса сиво“.

Беше свежа и прохладна есенна утрин. Оставих зад себе си какофонията от гръмки клаксони и глъчката на пешеходците и прекрачих входа на небостъргача от огледално стъкло в центъра на Манхатън. Посрещна ме хладен покой.

Леко ми напомня на онази сцена, в която Анастейжа излиза от компанията на Грей, вали и дават лицето ѝ в близък кадър… Та, мислех си, че тази героиня е малко по-различна. Да, ама не! Поведението на Джиана на моменти е глупаво и почти фалшиво:

Отмъщенията бяха работа за кучки. Но и аз можех да стана такава, ако ситуацията го изискваше.

Самочувствието ѝ бе ту ниско до земята, ту високо до небето – от типа О, той ми 21568994разби сърцето. Сега и аз ще го направя.

Интересът ми се събуди някъде в средата, когато Джаксън прецака Джиана след като бяха прекарали няколко часа заедно. Наистина много гадна постъпка, след която Джиана реши да отвърне на удара с удар.

В крайна сметка, очаквам продължението. Интересно ми е какви гадни номера може да скрои една жена, когато е решила да отмъсти на мъжа, който е разбил сърцето ѝ. Е, не, че не подозирам, по-скоро искам да проверя дали Силвия Дей е използвала клише и тук. А до тогава стискам палци Джиана да успее, защото Джаксън Рътлидж наистина е задник!

 

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Един коментар към “Разбитото сърце отвръща на удара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s