Публикувано в И много други неща

Неделни новости (3)

Поредната неделя дойде по-бързо отколкото очаквах. Събудих се в единайсет и се паникьосах, че съм пропуснала да подготвя третия брой на „Неделни новости”. Няколко минути след това си спомних, че трябваше да върнем часовниците с един час назад…

Добре, стига повече подробности. Днешната десетка е доминирана предимно от заглавия на Сиела, но има и някои дългоочаквани продължения (да, говоря за португалеца със сложното име) и… *барабани, моля* книга от любим български автор!

209644_b1) „Червеното пиано” – Джош Малерман

Познаваме Малерман от последната му книга „Къщата на езерното дъно” и „Кутия за птици”, в чиято филмова адаптация ще участва любимата ни Сандра Бълок. Новият му роман е мрачен и вълнуващ, а от анотацията ни обещават, че няма да прочетем нищо подобно тази година.

2) „ Министерство на времето” – Анаис Шааф & Хавиер Паскуал

Как би изглеждал екип от парамедик от 21 век, първата жена, завършила университет в края на 19 век, и боец от Средновековието? Все още нямам представа, но смятам да разбера, защото новият роман от издателство Smart books ни представя именно това. Хулиан, Амелия и Алфонсо ще трябва да опазят порталите на времето. Колкото и невероятно да звучи, пътуването от една епоха в друга е вече възможно!

3) „Последната любов на баба Дуня”- Алина Бронски209760_b

„ Ако Уве се бе родил в Източна Европа, щеше да води битки точно като баба Дуня!
Баба Дуня винаги е правила каквото си иска! Тя няма никакво намерение да напусне селцето си Черново, което се намира на хвърлей камък от авариралата атомна централа в Чернобил. При това баба Дуня дори не е сама – компания й прави пъстра групичка от скици, съставена от избягалия от болница Петров, близо стогодишния Сидоров, странното семейство Гаврилови и нейната най-добра приятелка – Мария, чийто ранобуден петел Дуня си е наумила да удуши в най-близко бъдеще.
Животът в Черново си тече кротко и спокойно, но в миг всичко се променя. Неочаквана поредица от шеметни събития принуждава баба Дуня да защити своите ясни разбирания за добро и зло. Скоро тя е обвинена в убийство, но справедливостта понякога няма общо със закона.
Не може за всички глупаци на този свят да е виновна радиацията!”


210063_b4) „От другата страна” – Кари Хоук Флетчър

Дори да ви изглежда като роман за тийнейджъри, не си мислете, че е такъв. „От другата страна” разказва историята на Еви Сноу, която умира на осемдесет и две. Пред вратите на собствения си рай, тя открива, че отново е на двадесет и седем години и вратите пред нея остават затворени. За да избегне вечно изгнание в Чистилището, Еви ще трябва да разкрие тайна, която е пазила повече от петдесет години. Но готова ли е главната героиня да се върне по стъпките си, за да научи повече за любовта и живота?

 

 

5) „Метод 15/33” – Шанън Кърк

„ Жертвата – отвлечена бременна тийнейджърка, – не е това, което изглежда. Готова е на всичко, за да спаси нероденото си дете и… да отмъсти на похитителите си. Лиса ни най-малко не е безпомощна и с изключителната си интелигентност и феноменална памет съставя уникален план за избавлението си.”

Това звучи малко необичайно за трилър, но скачайте смело напред – убедена съм, че издателство Колибри няма да ни подведат.

6) „Милионерът в Лисабон” – Жозе Родригеш душ Сантуш

ДА, ДА, ДА!!

Дългоочакваното продължение на „Мъжът от Константинопол” на португалеца, чието име много читатели се затрудняват да изрекат, е тук! „Милионерът в Лисабон” поставя семейство Саркисян и Втората световна война лице в лице. Какво ще се случи?

8280697_b7) „Розата и камата” – Рене Ахдие

Вие не чувате писъците ми на радост. (И по-добре за слуха ви.)

Още едно много чакано продължение.

Ако сте чели „Гневът и зората”, знаете защо съм толкова ентусиазирана. Някога ужасената от съпруга си Шахризад е заплашена от ужасно проклятие, което ще ги раздели. Разкъсвана от чувствата си към най-близките си, Шази ще трябва да използва малкото си магия, за да предотврати трагедия. Трагедия, заплашваща да помете целия ѝ свят…

8) „Ултра здравето” – Рич Рол

Ето и глътката свеж въздух сред днешната десетка. Или иначе казано нехудожествена книга сред морето от художествена литература. Това е историята на една от най-шокиращите промени – в зората на своите 40 години Рич Рол е един от средностатистическите американци, които разпускат пред телевизора в компанията на чийзбургер. Няколко години по-късно същият този някога понапълнял адвокат вече е световен шампионат „Ultramen“, който включва тридневно изпитание с 10 километра плуване, 420 километра колоездене и 84 километра маратонско бягане.

Еха! Ако на това не му се казва промяна…

210134_b9) „Иваил цар” – Стоян Николов – Торлака

Да, снимки на „Иваил цар” обикалят от известно време по групите за четене във фейсбук, но аз едва сега попаднах на нея. Няма да оспорвам знанията ви по българска история, но най-вероятно всеки от вас знае за царя-свинар. По сладкодумен и омайващ начин, Стоян Николов ни отвежда в един свят, в който обикновен свинар се е издигнал до царския престол. Как успява един обикновен българин да спечели любовта на народа и короната? Прочетете „Иваил цар”.

10) „Од и ледените великани” – Нийл Геймън

„Сред смразяващия студ на зимата, която изглежда сякаш никога няма да свърши, Од не се чувства късметлия. Баща му е загинал по време на викингска експедиция и единственото, което му е оставил за спомен, е една брадва. С която Од отсича огромно дърво, което смазва крака му и го оставя сакат.
Майка му се омъжва повторно, но вторият му баща не харесва Од. А през зимата, когато студът е сковал земята и храната е малко, го харесва още по-малко. Затова една мрачна утрин Од облича най-топлите си дрехи, взима брадвата на баща си и поема през снега, за да потърси късмета си… Очаква го приключение, което ще промени целия му свят.”

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Един коментар към “Неделни новости (3)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s