Публикувано в Ревюта, класика

Миниревю

„Истории, докосващи сърцето” наистина заслужават заглавието си. 4Книгата представлява сборник с мъдрости, събрани от далечни страни, написани от мъдреци като Джубран Халил Джубран, Джалал Ал-Дин Руи и много други незнайни мъдреци.

Бях леко предубедена спрямо тази книжка, но когато я започнах, се удивих колко прекрасна е всъщност. Имаше притчи като „Легенда за Любовта и Лудостта” и „Монасите, реката и момичето”, които наистина стигнаха до сърцето ми и ме накараха да се усмихна, да се замисля и накрая да изтрия насълзените си очи.

Сказанията за цар Соломон и частта, писана от Халил Джубран не ми харесаха (ама никак), но това е разбираемо като се има предвид факта, че не съм християнка.

За сметка на това притчата за желанията на Юлия Минакова най-силно успя да спечели сърцето ми. Накара ме да се замисля какво точно искам и какво съм готова да дам, за да осъществя желанията си. Въобще способна ли съм да посетя магазинчето за желания на края на Вселената и да си тръгна под ръка с красиво опакованото си желание?

Чудите се за какво говоря. Прочетете „Истории, докосващи сърцето” и може би ще си пожелаете да бъдете поне наполовина толкова мъдри колкото авторите в сборника. Докоснете сърцето си (не е ли по-правилно душата?) с книжката на Smart books. Има какво да научите от нея.

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s