Публикувано в Ревюта, Тийн романи & YA, Фентъзи и фантастика

Началото на края

Признавам, книгата се „въргаляше” в списъка ми за четене от седмици, старателно изписано на редчето си, докато една вечер колежка не ми я сложи в ръцете. Убеди ме да я прочета. Поне първоначално. Книгата отлежаваше още няколко дни, хвърлях ѝ погледи, неуверена, че е нещо, което ще ми допадне.

2Обаче дълбоко грешах…

„Така или иначе няма спор – това е реалността. Крилати мъже. Ангели на апокалипсиса. Свръхестествени същества, унищожили съвременния свят и убили милиони, може би милиарди хора.

И ето, едно от тези ужасяващи създания стои точно пред мен.”

„Ангелско нашествие” е от онези фентъзи, които ти напомнят за толкова много други, но и едновременно с това притежават една прекрасна необяснима способност да те накарат да си мислиш, че е единствената книга на подобна тематика.

В постапокалиптичния си роман, първа книга от поредицата за Пенрин и краят на дните, Сюзън Ий ни въвлича в приключението на петнайсет годишната Пенрин, опитваща се да спаси сестра си от отмъстителни ангели-разрушители. Единствената надежда на тийнейджърката да стигне до ангелското гнездо-затвор за парализираната ѝ сестричка, е Рафи. Непознатият ангел, чиито крила са отсечени пред очите на момичето, се съгласява да ѝ помогне единствено заради надеждата да си върне изгубените криле.

Още в началото усетих, че Пенрин ще го хареса, но авторката упорито държеше персонажите далече един от друг – ту се караха, ту се сприятеляваха привидно прощавайки си всички извършени глупости… И през цялото време се чудех как Пенрин не се влюбва в Рафи. Та, нали той е ангел?!? Надарен с неземна красота, силен и въобще сякаш е излязъл от представата на всяка тийнейджърка на планетата.

Но не и в главата на това момиче…

Умело написана книга, съдържаща в себе си достатъчно тъжни моменти, които да Ви разчувстват, и забавни мигове, способни да Ви накарат да се просълзите от смях. Изумени от обратите, следващи един след друг, няма да останете спокойни нито един миг. Ще искате да четете още и още. Докато не изпиете всяка една от думите, не изстрадате болката от загубата на Рафи и не се притеснявате за малката Пейдж заедно с Пенрин.

Предупреждавам – ако нямате намерение да се вречете в любов на поредицата на Сюзън Ий, не пипайте тази книга! Защото „Ангелско нашествие” няма да Ви бъде достатъчно. Ще искате да прочетете и продължението. Обещавам Ви!

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s