Публикувано в Ревюта, Съвременна световна литература, Фентъзи и фантастика, любовни романи

Нова фентъзи поредица от Нора Робъртс

„ Сънищата не я оставяха на мира, без значение дали спеше, или беше будна. Тя умееше да разгадава сънища, видения, знанието. Бяха част от нея през целия ѝ живот и през целия си живот се бе научила да ги блокира, да ги изтласква от ума си.

Но те не намаляваха, въпреки всичките ѝ усилия. Сънищата за кръвопролития и битки, за странни, огрени от луната земи. А в тях живееха лицата и гла дно с жената, която се появяваше със смях от морето, и мъжа със златния совете на хора уж непознати, а всъщност – част от нея. Жената с неопитомените хитри очи на вълчица, мъжът със сребърния меч. Те населяваха сънищата ѝ зае компас.

А сред всички тях най-ярко се открояваше тъмнокосият мъж, който държеше в ръцете си светкавица.”

1Вече 35 години Нора Робъртс ни приютява в своите светове на истории за вампири и магьосници, за убийци, за любов, предателства и болка. Повече от три десетилетия американката ни помага да избягаме от реалността, канейки ни в уютния дом на семейство Макгрегър, на вампира Кийън и всичките си хитови персонажи.

В новата си книга на „Огнената звезда”, първа книга от трилогията Пазителите, авторката ни запознава със Саша и приятелите, които среща на един остров. Последвала инстинктите и виденията си, Саша се озовава в Гърция, където се запознава с археоложката Райли, пътешественика Сойер, майстора на меча Дойл, жизнерадостната Аника. И разбира се, тъмнокосия владетел на светкавиците Бран. Всички те са обикновени на пръв поглед хора, но зад привидната им почивка, те търсят една от звездите от древна легенда, която са чували. Шестимата се събират в екип, за да отнемат възможността на злата богиня Нереза да я открадне и да завладее световете. Да, световете, защото съществуват множество светове, които разчитат на шестимата избрани да бъдат спасени.

Най-неуверена в способностите си Саша се опитва да не бъде тежест за останалите и да не забавя мисията им, докато упорито се бори с чувствата си към магьосника. Но типично за стила на Нора Робъртс любовта на главната героиня помита всичките ѝ страхове.

„ Тя се надигна на пръсти, за да му поднесе устните си, мислейки си, че е цяло чудо да намери така бързо. И че може да изключи всичко останало, освен това, освен него. Че то ѝ принадлежи. Че той ѝ принадлежи.”

Каква е развръзката на книгата и дали мисията им е успешна, ще оставя да разберете сами.

Чела съм няколко подобни поредици на авторката, но тази ме хипнотизира, сграбчи ме и не ми позволи да затворя книгата, докато не я прочетох. Наистина се чете на един дъх. Забавна, трогателна история за любовта, но и за това как трябва да вярваш в себе си и способностите си, за да бъдеш някой способен да обича.

Очаквам следващите книги с много нетърпение.

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Един коментар към “Нова фентъзи поредица от Нора Робъртс

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s