Публикувано в Ревюта, Съвременна световна литература, Фентъзи и фантастика, любовни романи

Борбата продължава в „Магията на сенките“

„ – С каквото и да ни нападне, в каквато и форма да се появи, ние ще се бием. И ще го победим. Вярвам в това. И го вярвам, защото и ти вярваш – каза тя на Конър. – Защото целият ти живот е водел към тази битка и ти си го знаел, и пак вярваш. Той е противен тиранин и страхливец, криещ се зад силата, заради която е продал душата си на дявола. А кои сме ние? – Тя сложи длан върху сърцето си. – Онова, което ние имаме, идва от кръвта във вените ни и от светлината. Ще го победим с тази светлина и ще го пратим в ада. Убедена съм в това.”

5jswd9a82fa1tjmb1r4„Магията на сенките” е втората книга на Нора Робъртс от трилогията за родът О`Дуайър, в която писателката изправя безстрашните трима и още трима срещу тъмните сили на злото. В романа историята за битката между седмината е продължена заедно с любовта между безстрашната Мийра и верния Конър. Мийра е дългогодишна приятелка на Конър и Брана, израснала с магиите на брата и сестрата, свикнала с мисълта за предстоящата битка. Но в миналото на Мийра отсъства един важен човек, от която липса се възползва и Кеван – черният магьосник, жадуващ за силата на Конър.

Мийра и Кеван – това е предложението на магьосника, продал душата си на дявола. Предложение, което заедно с новоизползваната магия на сенките, ще му осигури сигурна победа над тримата Тъмни вещери. Но Мийра не е съгласна… Дълбоко в себе си тя усеща, че обича Конър, но раните от детството всяват неувереност в смелата ирландка с циганска кръв.

Нощта на Самхейн – нощта, в която границата между живи и мъртви е най-тънка – е единствената възможност на кръга да победи Кеван. Нощта на Кеван – решаващата за връзката между двама дългогодишни приятели.

Изпълнен със светлина и тъмнина, любов и съмнения, романът на Нора Робъртс разказва за специалната връзка между вещера Конър, верен на кръвта и магията, и Мийра, също толкова вярна на магията, която не притежава, семейството и себе си…

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s