Публикувано в Ревюта, Съвременна световна литература, Фентъзи и фантастика, любовни романи

Отново в лоното на Нора Робъртс с „Тъмната вещица“

Отдавна не се бях докосвала до книгите на Нора Робъртс, а когато това стана с „Тъмната вещица”, сякаш се завърнах у дома. Знаете, тръпнали сте по време на цялото пътуване, а когато се връщате най-накрая под познатата стряха Ви заобикалят познатата миризма на вкусната баница както може да я направи само майка Ви и, естествено, Ви изпълва онова прекрасно чувство, че сте точно на мястото си. Това изпитах и когато плъзнах  погледа си по страниците на книгата. Неописуемото чувство, че съм там, където трябва…

ztz70wlu1fa1xgpa9ps„ – Няма да позволя да им се случи нищо. Ако ти не успееш да унищожиш Кеван, потомците ти ще го сторят. Дори и да минат хиляда години, твоята кръв ще го победи…. Ако аз съм твоята сила, майко, то ти си моята. И всички, които ще се родят след нас, ще знаят за Сърха. Всички ще почитат Тъмната вещица.”

Айона Шиън, една трета от Тъмната вещица – някога силна магьосница и все още символ на преданост, е американка, зарязала целия си живот, продала всичко, за да замине за Ирландия, където са живели предците й. Пристигнала единствено с багажа си и надеждата за нов живот, Айона се запознава с далечните си братовчеди Брана и Конър, които веднага долавят, че именно русокосата американка е онази трета, последна частица, която е нужна за унищожаването на „Кеван или онова, което е останало от него.”

Съвсем в стила на Робъртс, в книгата ще намерите идеалното количество от Средновековие, магия и любов – баланс, идеален за всеки вкус. Вярна на магическото число 3, отново създава три явни още в началото на историята двойки – всяка със своя проблем. Конър и Мийра, Брана и Фин и, естествено, Айона и Бойл. Влюбена в него още в момента, в който го вижда на гърба на Аластар, Айона се втурва през глава в една любов, с която дръзкият Бойл Макграт не е свикнал. В „Тъмната вещица” ще откриете смесица от страст и страх от любовта, неувереност в способностите и стаена женска сила… Както и присъщия за Нора Робъртс щастлив край – точно тогава, когато вярвате, че няма да има такъв.

Нямам търпение да продължа с втората книга от трилогията и да се потопя отново в успокояващата атмосфера, която успява да сътвори единствено Робъртс. Затварям „дневника” си с надеждата, че историята на Мийра и Конър, ще ми донесе същото такова чувство на удовлетвореност както и „Тъмната вещица”.

Реклами

Автор:

Читател с разнообразни вкусове и склонност да "преяжда" с книги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s